Sommige kledingstukken horen in zo’n beetje standaard in je garderobe thuis. De blazer is daar één van!. Want je kunt er over zeggen wat je maar wilt: vervelen, dát doet de blazer nooit.

Een everlasting mode-item dus, de blazer. Want laten we wel wezen: ook het afgelopen seizoen konden we écht niet om het fijne jasje heen. En spotten we ook een nog een nieuwe trend in blazerland: naast de basic zwarte blazer zijn we nu in de ban van de geruite variant. Maar goed, even terug naar waarom die blazer in kwestie zo fantastisch is. Daar is namelijk een aantal redenen voor, die ik even voor jullie op een rijtje heb gezet. En mócht jij nog niet zo’n fan zijn van de blazer als dat wij, dan brengen deze argumenten daar vást verandering in?.

5 redenen om een blazer te dragen

#1 Hij is stijlvol. En daar houden we van. Want een knappe blazer maakt een op het eerste gezicht simpele outfit nét even een tikkie eleganter. Wil je het allemaal nóg een stapje verder brengen? Draag hem dan all dressed up met bijpassende pantalon en mooie hakken.

#2 Je kunt hem eindeloos combineren. Lange blazers, korte blazers, zwarte blazers, witte blazers. Op een jeans of met een minirok. Oversized of mooi getailleerd: de keuze is blazer-technisch gezien reuze. Zo reuze zelfs, dat je er aan eentje láng niet genoeg hebt.

#3 Hij gaat nóóit uit de mode. En met nooit, bedoel ik écht nooit. Dit komt mede door de vele varianten die de blazer rijk is. Ja, de blazer is een timeless piece. En tja, juist in dat soort items moet je investeren.

#4 Hij staat goed bij elk figuur. Wil jij meer figuur creëren? Kies dan voor een getailleerd exemplaar. Heb je brede schouders? Dan staan lange, rechte blazers juist mooi. Juist een wat bredere taille? Dan doet een blazer met schoudervulling het bij jou goed.

#5 Het is de perfecte tussenjas. In de lente en de herfst is het nogal lastig om te besluiten wat voor jas je nou precies aan moet. Een winterjas is vaak nét even te warm, een zomerjas net even te luchtig en zonder jas is het gewoon te koud. De oplossing? Je raadt het al: de blazer!

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *