3 gouden stylingregels voor de baggy jeans

De ‘skinny’ was lange tijd het enige echte model bij de jeans. Maar het modieuze overwicht van de strakke spijkerbroeken is voorbij: baggy jeans waren in de jaren 90 al helemaal in en zijn nu op weg terug in de modewereld! Wij vieren met de comfortabele baggy’s onze teruggewonnen beenvrijheid en geven je drie tips, met welke stylingpartners je ze het beste in scène zet.

1. Beneden wijd, boven strak
Als compensatie voor de wijde broekspijpen moet het bovenlichaam met een strak top voor de juiste proporties zorgen; deze formule geldt zowel voor heren maar ook voor dames! Dames kiezen voor een strak zittende tank- of crop top bij de baggy jeans in high waist-stijl. Heren combineren een jeans met recht model met een strak zittend, eenvoudig T-shirt.

2. De hoogte in met baggy jeans
Baggy jeans kun je het beste combineren met sportieve sneakers. Voor een elegantere look kunnen heren ook kiezen voor leren instappers. Dames mogen graag de hoogte in bij de keuze van hun schoenen: high heels passen super bij baggy jeans; vooral als ze worden omgeslagen en zodoende het silhouet nog een beetje langer laten lijken. Als je ballerina’s of flats met een plateauzool combineert met de baggy jeans, moet je de pijpen breed omslaan en zodoende de nonchalante look onderstrepen.

3. Het komt op de mix aan
Casual bovenbekleding (bijvoorbeeld stakker zittende shirts) zien er altijd goed uit bij baggy jeans! Zolang de bovenbekleding niet te wijd en te hoekig uitziet en je de top in de tailleband van de broek stopt, kun je bij je styling niet veel verkeerd doen. Je kunt heerlijk gebruik maken van deze modieuze vrijheid: met een satijnen blouse of een fluwelen blazer creëer je een elegant contrast ten opzichte van de baggy jeans.
Terwijl hiphoppers hun baggy jeans in de jaren 90 vaak zo laag droegen, dat je terwijl ze liepen hun billen of onderbroek kon zien, moet je bij de low waist-modellen de riem niet vergeten.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *