De coltrui: zo draag je hem stijlvol

Tot voor kort was de coltrui alleen weggelegd voor professoren en museumgidsen. Maar inmiddels is de coltrui helemaal hip! Als je deze trui op de juiste manier draagt en combineert met je broek of rok, staat hij juist heel modern en cool. Om je te helpen met de coltrui deze herfst hebben we enkele tips om deze trui stijlvol te dragen dit seizoen. Daarnaast onze favorieten voor je op een rij gezet!

Stijltips voor de coltrui – vrouwen

Maak het cool
Een coltrui is op zichzelf soms een beetje suf. Zorg daarom voor wat meer power in je outfit. Draag een leren jasje boven de trui, combineer het met opvallende sieraden of draag er killer heels onder.

Ga voor de monochrome look
Door je in monochrome kleuren te kleden (dit is kleding met dezelfde kleuren in de gehele outfit) zie je er langer uit, en het is ook nog eens heel sophisticated. Denk bijvoorbeeld aan een ijsblauwe kleur in combinatie met een broek in net een tint donkerder blauw.

Met een jurk
In de winter maakt de coltrui je heerlijk warm en daarom kan je hem zelfs onder een wat lichtere jurk dragen. Het combineren van deze trui met een jurk heeft een leuk effect. Kies wel voor een speelse, niet al te serieuze jurk. Denk bijvoorbeeld aan een shirtdress die je nonchalant draagt door enkele knoopjes open te dragen.

Speel met materiaal
De coltrui is vaak van wol of in ieder geval van warm materiaal. Het staat mooi om dit te combineren met een gladde soepel vallende stof als zijde of juist een robuust materiaal als leer. Draag de coltrui bijvoorbeeld boven een rok gemaakt van dit materiaal.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *